2 min read

Rahulolev station.ee kasutaja

Olen nüüd vast kuu aega kasutanud news.station.ee ja blogs.station.ee teenuseid ja väga rahul. Miks?

  • NEWS.station avalehe valik näidata enam kui neljas või kuues kanalis kajastatud lugu aitab kiiresti pildi ette saada hetkel “kuumadest” teemadest
  • Konkreetse teema vaade võiks olla iga meediahuvilise sagedane tööriist, et näha kuidas praktiliselt sünnib uudis. Näiteks nagu selles juhuslikus näites, kus Postimees on kirjutanud uudise valmis juba siis kui Äripäev alles toore pressiteate veebi paneb. Ja Päevaleht on pea poolteist tundi maas.
  • Station teeb suurepärast tööd eestikeelsest tekstist organisatsioonide ja inimeste pärisnimede tuvastamisel. Näiteks, mida kirjutatakse Eesti lehtedes Skype kohta või allakirjutanust.
  • Mistahes võtmesõnaotsingu peale on võimalik tellida endale RSS-voog (nt Skype-teemaline siin). Selline ülimalt lihtne lahendus astub kõvasti kandadele senistele meediamonitooringu teenuse pakkujatele ja ilmselt sisaldab koos lisaväärtusteenustega (nt tänasest rohkem reaalajas indekseerimine) vihjeid, kust Station raha võiks teenima hakata.
  • Mistahes teema juures näidatavad seotud isikud ja organisatsioonid tõesti hakkuvadki teemaga. Ja näitavad teinekord päris huvitavaid “kes kellega käib” või “… äri ajab” seoseid.
  • Inimeste ja organisatsioonide edetabelid annavad ülevaate, kes hetkel sündmuste keerises on (või kelle PR-meeskond enim hoos).

Kõik ülaltoodu toimib kenasti ka kõigi Eesti blogide sisu analüüsil – asenda vaid news. URLi ees blogs.station.ee vastu. Lisaks arvutatakse Technorati eeskujul kohalike blogide neile viitamiste hulgal põhinevat “autoriteetsust“. Ja ma ei näe põhjust, miks tulevikus ei võiks katta ka teisi sotsiaalse meedia liike – (erialased) foorumid, sotsiaalvõrgustikud. Ja kindlasti ootaks ka NEWS.stationisse juurde kanaleid, mida nishimaid seda parem – Delfist ja Maalehest maakonnalehtedeni.

Minu esimene RSS-lugeja oli kunagi kodumaine FeedReader, millelt tänaseks olen kolinud veebipõhise Google Readeri peale, et oma infole eri kohtadest ja seadmetelt ligi saada. Aga mul on väga hea meel, et Toomas ja co on oma FeedReaderi loomise käigus tekkinud suurepärased teadmised sisuagregatsioonist samuti edukalt veebi kolinud. Ahjaa, nad peavad blogi ka.

comments powered by Disqus