Eesti haridussüsteem on Titanic

Henrik teeb tänuväärset otseblogimist Arengufondi konverentsilt EST_IT@2018.

Ene Tammeoru sealne sõnavõtt on kõige jõulisem ja selgem meie haridussüsteemi puudutav avaldus, mida olen vist kunagi lugenud.

Kui meie lapsed ei suuda globaalselt mõelda, siis me jäämegi oma väiksesse Eestisse. Me peame juba õpetades mõtlema globaalselt. Ei saa olla nii, et üks kutsekool valmistab ette inimesi oma maakonna jaoks, teine oma maakonna jaoks.

Alusprobleemid, millele ta viitab (pika visiooni puudumine, oma konnatiiki kapseldumine, politiseerumine jne) võib muidugi vabalt üles lugeda mistahes Eesti elu stagnatsioonipunkti kohta – haldusreform, ettevõtjasõbralik majanduskeskkond, …


  • Päris huvitavad mõtted. Muutus mõtlemises ning pea liiva seest välja tõmbamine on juba suur muutus. Märkused koolide kohta, mis kohalikuks tarbeks inimesi koolitavad, tuletab meelde väljendi “Local shop for local people!” sarjast League of Gentlemen.
    Vast saavad haridust juhtivad ja noorte tulevikku kujundavad inimesed jaole enne, kui rong on läinud!