1 min read

Arvuti pihus, tuvi katusel

Pikk ja põhjalik, aga hariv lugemine on Computer Collector Newsletteri PDA-ajalugu. Läbi on kirjutatud aastad 1975-95, ehk see lugu lõpeb seal, kus isegi vanemad inimesed (khm) mäletavad PDA-värki alles algavat.

(ette rutates:

EI, Newton ei olnud maailma esimene PDA
JAH, Apple oli esimene, kes Newtonist rääkides hakkas kasutama sellist akronüümi).

Isiklikus plaanis on kunagise Revo-kasutajana tore näha, milline nägi välja esimene Psion Organizer (1984). Ja võimalus mitte nõus olla ajaloolase väitega, et Newtoni (1994) käekirjatuvastus ei kõlvanud kuhugi — kui sellel mingi suur häda oli, siis hoopis liigne agarus õppida. Mitu nädalat treenitud Newtonit sõbrale näppida andes suutis see ennast uue kasutaja käekirjaga poole tunniga nii ära harjutada, et päris peremehe kirja enam ei adunud.

Praegu laual olevad TabletPC ja nutikad telefonid tunduvad ühest küljest päris peen värk, aga eks ole ka 30 aastat selles suunas kõvasti vaeva nähtud, selgub.

comments powered by Disqus