1 min read

“Roheline” pealinn?

Kuulujutt, mida siiani veel ebatõenäoliseks pidasin hakkab saama ametlikku kinnitust.

“Soodustuse andmisega on Tallinn propageerinud keskkonnasäästlike sõidukite suuremat kasutuselevõttu, et vähendada mootorsõidukite negatiivset mõju keskkonnale ja tõsta liiklejate keskkonnateadlikkust. Parkimissoodustuse kaotamise võimalust on kaalutud, kuna hübriidmootoriga sõidukitele väljastatud parkimislubade arv on aasta-aastalt kasvanud,” ütles Mutli.

  1. aastal (kas keegi leiab uuemad andmed?) oli Tallinnas registreeritud kokku 160 420 sõidukit. 27. märtsi 2007 seisuga on antud parkimissoodustus 140 hübriidmootoriga sõidukile. See teeb siis meil kuipalju… 0,08% Tallinna sõidukitest?

  2. aastal (jällegi, ei leia kiirelt värskemat infot) parkis Tallinna “linnakeskuses” 15739 autot. See on siis umbes 9% linna autopargist. Sama proportsiooni alusel kesklinnas parkivaid hübriide oleks… 13 autot. Isegi kui neid on paar-kolm korda rohkem korraga väljas, mahuks kogu meie hübriidipark lõdvalt suvalisele vanalinna tänavale ja jääks ruumi ülegi.

Ma saan aru, et härra Mutlil on põhjust paanikaks.

Huvitav oleks võrdluseks näha ka mitu parkimisluba on linnavalitsus väljastanud oma ametnikele, parteikaaslastele ja nende sõpradele?

“Roheline pealinn Tallinn” tähendab täna valitseva partei logovärvi, ei muud.

Ma olen põhimõtteliselt nõus, et hübriid on liiga kitsas määratlus, mis annab ilmselt eelise liiga väikesele ringile autotootjatele (täna Eestis saadaval vaid Toyota Prius, 2 Lexuse mudelit ja Honda Civic). Soosima peaks kõigi säästlikumate tehnoloogiate (vesinik, elekter, …) kasutamist. Soodustusi teatud mõtteviisile laiendama, mitte ära kaotama.

comments powered by Disqus