1 min read

Otseühendus informaatikanõukogust

Nagu Enn mõnda aega tagasi rõõmustas tuli täna kokku esimene Informaatikanõukogu istung pärast mõneaastast pausi.

Pets korjas juba kokku tänase aruteluga seotud linke, ei hakka neid siinkohal dubleerima.

Minu suureks rõõmuks on diskussioon emotsionaalne ja tempokas, ei midagi tavapärasest stereotüüpilisest riiklikust nõuandvast kogust, kus uimaselt etteantud paberikuhilaid formaalselt ära kinnitatakse. Senised kaks lahedamat kõlanud ideed on akadeemik Jaaksoo hiljuti väljapakutud vabatahtlik Küberkaitseliit ja Teet Jagomägi ettepanek avada kõik riiklikud andmekogud, mida ei pea isikuandmete osas kaitsma, vabaks kasutamiseks. Kujutage ette selliselt pinnalt tekkivate põnevate lisaväärtustatud rakenduste (á la Wolli wLex) ja _mashup_ide potentsiaali.

Näis, mis sedalaadi mõtetest protokollidesse, otsustesse ja reaalsesse ellu nüüd jõuab.

comments powered by Disqus